Sunday, June 18, 2006

TV-tips?

På svt´s hemsida hittade jag det här. Ett klipp från ett trädgårdsprogram, som handlar om hur man kan göra det fint på balkongen. Inte precis min stil, men lite kul att se. Speciellt fult var tyget till dynorna. Och sommarblommorna var väl lite väl tråkiga? Programmet är inspelat 1995, och de pratar om att det är ovanligt med kryddväxter på balongen. Det måste ha slagit igenom efter det. Däremot har de byggt en "potatiskällare", för äpplen och potatis vill man ju gärna förvara på balkongen (? vill man?).

stympat

Nä, den blev för stor. Spaljén är numera stympad vid fotknölarna, vilket gjorde den alldeles lagom stor. Och jag tror inte längre att det är någon överhängande risk att balkongen ska ramla ner. Har fixat som sjutton idag. Sandpapprat golvet, sopat upp alla miljarders fröbös, planterat, sågat, tvättat, skrubbat och skruvat. Jag tror jag har lite husägarkomplex. Nu väntar jag bara på att mitt renskrubbade pytte-mini-växthus ska torka ordentligt så att jag kan olja in det. Oj, vad fint det ska bli.

Saturday, June 17, 2006

snickarglädje

Jag har adopterat en spaljé. Den råkade bli över från ett 11-våningshus. Nu står den på min balkong, i all sin prakt. Ser kanske lite överdimensionerad ut, men snygg. När jag släpade den på plats, började jag fundera på hur mycket man egentligen får belasta en balkong. Svaret på detta är 100 kg per kvadratmeter. Så det borde inte vara någon fara, så länge inte tre-fyra tjockisar ställer sig på samma sida samtidigt.
det finns bara ett dilemma: när man är ute på balkongen är det skitsnyggt, och ombonat och lite sommarstugekänsla, men inifrån lägenheten sett så försvinner en del av utsikten, vilket känns lite onödigt. Så vi får se om jag ska behålla spaljén eller fixa någon annan. Den är adopterad på nådet, än så länge.

Tuesday, June 13, 2006

frön frön frön

Frön och bös överallt!
Jag gör ett försök att plocka. Eett försök att sopa. Prydnadsgräsen ser inte kloka ut. Inget annat heller. Tillslut ger jag mig, vattnar istället. Och tänker att en gång, kommer mina balkonglådor vara fulla av träd. Det var den utsikten det.