Monday, September 25, 2006





Det går fortfarande att få ihop en och annan bukett av det sista, även om jag är för snål för att plocka in av kärleksörten. Men nästa år ska jag skippa den tråkiga krassen (som för länge sedan brutalt rivits ner) och satsa på mer hållbart att ta in. Luktärten var kul ett tag, men har lite för korta stjälkar för att funka i annat än tussilagovaser. Kanske ringblommor nästa år?

De senaste dagarna har jag noterat att jag faktiskt har småbåtshamnutsikt. Eller i alla fall mastusikt. Hmm... vi har ju bara bott här i två år. Vart kom båtarna ifrån?

Lite höstigt




Trots värmen börjar det bli lite höstigt på balkongen. En hel det har gett upp, en annan del har jag mördat kallblodigt och ryckt upp på grun av diverse ohyra. Ska shoppa lite höstfägring snart att fylla upp med. Lite fler cyklamen, kanske några astrar. Defenitivt ingen ljung.

Strålastern jag köpte var ett nerköp. Av någon anledning, antingen var det preparerad, eller så trivdes den inte ller så blev den sjuk, så var inga av de nya blommorna som kom efter de som var när jag köpte den, "stråliga". De var trista asterblommor punkt. Synd, för den var så fin i affären. Måste vara mig det är fel på, eller läget. För jag tror inget ont om Mölnlycke Garden Center där jag köpte den.

Tolvkronorscyklamen från Glada Gurkan däremot, blommar fint fortfarande. Tyvärr har de inte kvar erbjudandet.

Bakopan/ Snöflingan har varit fin hela sommaren. Ett kap! Senate tiden har den dolts under ett moln av luktärt, eller ja, ett trassel, men nu fick luktärten ryka, den var för trist och mjöldaggig. Ska skaffa något mer som får sällskapa Bakopan in i det frostiga slutet.

Rosenskäran har det inte varit mycket med. Den har inte trivts på min balkong. För lite sol för mycket vind, är min dom. Det har bara blivit enstaka blommor, klena stjäkar som nästan självmords-sträcker sig ut mot solen. Men nu är den ganska fin.