Thursday, February 08, 2007

Att önska

Att önska sig eller få tummen ur och göra själv:
Ett trädgårdsmonster. SÅ fint.

(Tyvärr var det för krångligt att stjäla bild direkt).

Kanske, kanske inte







Alltså. Det ser ju aldeles förträffligt mysigt ut. Nu. Frågan är om det kommer vara lika kul och myspysigt i en hög kvickrot när jag redan jobbar med jord under naglarna 40 timmar i veckan?






Svårt att veta om det fanns någon lott ledig. Jag vill ju inte riktigt dissa dem när jag ringer och säga att det fanns flera som såg så oskötta ut att de borde vara lediga. Ska i alla fall ta mod till mig och ringa. Ställa tusen frågor. Det kanske är flera års kö. Det kanske är snordyrt, även om jag har svårt att tro det.






Området är spännande. Hemligt, ligger lite konstigt till, strax under Älvsborgsbron. På ena sidan finns ett område kolonistugor, där man lätt tror att det är det enda hemmet de flesta av innvånarna har. Och så, mitt i, en lapp:






Färska ägg säljes. Kom till stuga 45.






Så idylliskt det kan bli. Jag vågade inte fotografera hur mycket som helst. Kände mig lite suspekt. Och så som en del byggt in sina kolonistugetomter, vill de nog inte ha besök, åskådare eller fotografer närvarande.






Idag var det i varje fall fint, i vårsolen. Lockande.

Tuesday, February 06, 2007

Jag är inte florist men...




Jag skulle heller inte vilja bli det. Även om det ser så ut. Fintulpaner + blåbärsris + slånkvistar + kaprifol. Bättre än så här blir det inte.

Stöld

Mitt behov av mossa i balkonglådan blev för stort. Hotet om snö blev för överhängande. Så för en stund sedan var jag ute i skogen bakom husen och STAL! Snodde åt mig mossa. Som det, enligt barndomens legender, tar tusen år för att börja växa. Eller om det var hundra. Nu har jag lärt mig att det inte alls tar så lång tid, att mossa snarare kan komma väldigt snabbt om förutsättningarna är de rätta. Därför ansåg jag att jag var i min fulla rätt att plocka lite. Till en balkonglåda och en kruka. Vitmossa och björnmossa. Den var nästan frusen, och jorden i lådan var det defenitivt, men jag ger mig inte för det. Mossan borde växa fast snart, så fuktigt och mysigt (?) som det är.

Balkonglådan blev väldigt fin, med små fetknoppar som vågar sig upp ur ett mjukt mosslager. Varför gjorde jag inte detta tidigare? Nu hoppas jag bara på att lådan även rymmer några bortglömda gamla lökar, det vore fint.

Som experiment tog jag lite sticklingar på Lonicera också, och bara petade ner. Lonicera är alltid extremt svårt att komma ihåg vad det heter på svenska. Konstigt, det brukar vara tvärt om.

Friday, February 02, 2007

Årsvill

Min novemberkaktus tror att det är november. Och jag förstår den. Och blir glad åt den ivriga januariblomningen.

Tjuvstart


Inomhus.

Jag ynglar av mina nära och kära till mina nära och kära.

Ibland, på krogen, får jag höra historier om små skott som vuxit till sig, kaxat sig och blivit små träd, under en eller annan flickväns ömma omtanke. Och då undrar jag om det verkligen är snällt att försöka omvandla alla mina flyttande vänner till ofrivilliga vårdare av diverse grönt.

Nu är det ännu en lägehet som kommer bli invarderad av mina små bäbisar. När de vuxit till sig lite på min fönsterbräda. Så de inte dör, de första det gör, och sätter deras nya vårdare i pinsamma sitsar.

Väx nu, små barn. Snart är det vår.