Tuesday, March 27, 2007

penséer





pensé3
Originally uploaded by Buskisblog.
Penséer har inhandlats. Igår. Inte en dag för tidigt? Hmmm, det återstår att se. Men bara känslan när man äntligen får plantera något, gräva lite försiktigt och böka vintermossan åt sidan i balkonglådorna, spilla lite jord omkring sig, är värt de småpengar som penséerna kostar. Dör de får jag glädjen att göra om alltihop.

sticklingar


sticklingar
Originally uploaded by Buskisblog.
När penseerna skulle ner, låg de här små och lurade. Mitt hopplösa spara-allt-hjärta gjorde att de fick flytta till varsinn kruka, i väntan på tillväxt. Om inte frosten tar dem.

Tete a tete


100_2431
Originally uploaded by Buskisblog.
Spaljén har åkt ut! En spaljé byggd för ett elvavåningshus visade sig trots allt inte kännas helt rätt på en så liten balkong som vår. Tete a teterna försöker desperat fylla dess tomrum, men lyckas inte så värst. Bra, tycker jag och blir fascienrad av utsikten igen.

Saturday, March 17, 2007

Nu börjar det!

Okej, de är köpta fördiguppdrivna. Men nu har jag blommande tete a tete på balkongen. Det känns riktigt vårigt och bra. Som att säsongen börjar nu. Synd bara att de håller på att storma sönder.

Monday, March 12, 2007

spir


Det är på väg upp. Fast det var det i ärligthetens namn i december också.

Skurat

Bara för att få vara ute lite. För att få använda det tredje och roligaste (nästan) rummet i den här ägenheten. Jag byltade på mig. Även om solen skiner och man skulle kunna förledas att tro att det är vår enligt fler än smhi´s generösa bedömning, så är det kallt på balkongen. Solen lyser aldrig på vår balkong, verkar det som.

Fram med trasor, hink med vatten. Bara skura av lite. Diskret göra sig av med grannens fimpar och granbarr. Göra sig redo för penséer, bellisar, vårlökar. Bara längta.

(Vi kan kalla det fas 2 av höststädningen).