Thursday, August 30, 2007

- ?

Va!?! Vad är det frågan om?

Frosten kryper närmare. Det var bara två ynka grader i Sävedalen häromnatten. Hallå det är AUGUSTI!!!

Monday, August 27, 2007

På fönsterbrädan


Maos lilla röda är plötsligt generös med blommor.

Sunday, August 19, 2007

Spenat

Spenat ska ju vara hur lätt som helst. Så ironiskt då att det inte alls funkar för mig. Inte ett endaste litet skrämt spenatblad vågade sig upp i mitt lilla pallkragegrönsaksland. Om det hade kommit och blivit upptätet tror jag ändå att jag skulle ha sett spår.

Så i tisdags försökte jag igen. Efter att ha skördat lite av, och flyttat lite på resten, av huvudsallaten, så sådde jag spenat i hela lådan.

Utom längst ner. Där växer mina stoltheter physalisen, och jag hoppas att kaninerna inte har hunnit fatta storheten med denna grönsak (frukt?). De brukar nog inte hänga med på moderniteter, de där kaninerna.

Sunday, August 05, 2007

tunnan i början av augusti


Här har vi den igen. Tunnan. De vita campanulan i framkant ser väldigt tråkiga ut, men å andra sidan tar snyggheliotropen uppmärksamheten. Snyggare sommarblomma får man leta efter. (Eller jo, det finns snyggare, men den är defenitivt med på top 5).

döda trädet


Trädet är helt ringbarkat. Inte ett löv så långt ögat kunde nå. Än mindre någon frukt. Lite liv kvar i grenarna överraskade mig. Men det är bara en fråga om tid.

Träd kan dock stå länge även som döda. Och de kan göra sig som stomme för diverse kläng-och klätter. Hittills står två clematisar och surar. Men de brukar tydligen göra det i början. En honungsros ska införskaffas. Eller två.

För att snygga till, för att forma klängstödet och klättergrenarna, gör jag helt tvärt emot. Jag beskär så illa att det skär i hjärtat. Fel på alla sätt. Tvärt emot hur man ska. Bara för att det ska bli fint. Stympar och estetbeskär. Hade inte trädet varit i princip redan dött, så hade det kolat av min onda behandling.

Men man får göra så. Om man vill. Och när det ändå är slutlevt. Och det kommer att bli jättebra.

stolfynd


Halva reapriset på solstolar på Åhléns. 175 kronor för två. Inte illa. Med en kopp kaffe och en bok gick det att sitta still en stund. Att påminnas om att lotten inte bara ska vara jobb. Att det är viktigt att lata sig också.

utsikt


Ibland, om man har tur, kan det vara så här snygg utsikt från vår balkong.

Thursday, August 02, 2007

Kom ihåg

Nästa Söderläge handlar om en kolonilott! Glöm nu inte det för sjutton! Nästa onsdag 20:00. (Det blir så dålig bild på webbtv).