Tuesday, December 30, 2008

Balkongen nu






På balkongen ser det inte så roligt ut nu. Men det blir bättre med finlyktan, en julklapp som ska få bo på balkongen på vintern och kolonin på sommaren. Perfekt!

Nemesian är den enda som är grön. Trodde den skulle kola av frosten, men nix. Och euphorbian är grön. Och blåsvingeln är lite grön. Fröställningarna är scabiosa jag inte fick tummen ur att ta bort när det var dags, men nu är de faktiskt rätt fina, så de får stå kvar.

I ärlighetens namn står det även en del riktigt fult på balkongen. Kasse med lecakulor, fulkrukor, en halv kompost, fimpar från grannen. Men man får ju välja åt vilket håll man riktar kameran.

Mylla


Ett litet bildbevis på nördigheten... Nej, det är inte bajs, det är kaffesump. Den första glasslådan fick åka med ut häromdagen, för att strös på komposten.

Grönsaker





Mangolden och brysselkålen står kvar och fryser.

Sunday, December 28, 2008

Rätt ljus på rätt plats.



I rätt ljus är till och med ett ruckel snyggt.

Nja, inte precis någon blomning



Julrosen blommade inte precis. Knopparna försökte snarare krypa ihop, komma så nära varandra och så långt från frosten som möjligt. Bladen är dock snygga så det räcker ändå.

Sunday, December 21, 2008

Blommar?

Jag ser här och där, d.v.s på andras bloggar, att julrosorna verkar blomma lite här och var. Hmmm... jag borde nog ge mig ut och kolla mina. Har både en frösådd, men den tror jag inte blommar, och en större sak, som jag tror är lila. Eller kanske vit. Eller var den limegrön? Får helt enkelt bli en inspektionsexpedition.

Saturday, December 20, 2008

Förföljd


Åh nej, inte ens min Facebook-trädgård går fri från kaninjäklarna!

Thursday, December 11, 2008

Nörd-sump

Jag är lite sugen på att spara på kaffesumpen här hemma, ta ut den till kolonin och använda som jordförbätringssubstans. Är det bra eller för nördigt?

Tuesday, December 09, 2008

Underbart nördigt

Kolla där! En blogg bara om fritillarior! Alldeles underbart nördigt. Och fina bilder!

Urban Odling i Angered

Imorgon ska jag på seminarium/ workshop om urban odling.

Här är en del av programmet:
10.00
Världsbyn i Angered - kulturturism, odling och byggande i en hållbar interkulturell lärprocess
Lars Jadelius, kulturpedagog och docent i arkitektur, Pilotprojektkontoret AB

10.40
Effektivitet i det småskaliga jordbruket
Hans Larsson, Agronomie doktor, SLU Alnarp

11.20
Mer ätbart i trädgården, stadsodlingens möjligheter
Göran Svanfeldt, Koloniträdgårdsförbundet & Fritidsodlingens Riksorganisation

Väldigt spännande! Och lite läskigt! Och roligt. Och lite som att gå i skolan, för på eftermiddagen är det minsann grupparbete. Eller gruppdiskussion i alla fall. Jag ska ladda upp med välvässade pennor och kollegieblock. Och kanske kamera, vem vet?

Det är sådant här jag skulle vilja jobba med på riktigt. Om jag fick jobba minst halvtid ute på sommarhalvåret. Och ägna vintern åt teori, fina drömmar, strukturering, inspirera folk och påverka. Så det gäller att göra ett seriös intryck imorgon. Och nätverka. Dela ut ett och annat visitkort, visa sig från sin bästa sida.

Och undras vad man ska ha på sig?