Sunday, May 31, 2009

Rädisor och tomater

När jag ser alla fina rädisor som folk börjat skörda, så får jag lite tvångstankar om att jag nog okcså måste odla. Jag som inte ens tycker om rädisor. Men jag får väl lära mig. Kolla in snygga rädisor här och här.

För övrigt satte jag ut de flesta av mina tomatplantor i fredags, bakom ett ihopimproviserat halvt växthus, med finurliga bevattningsanordningar, d.v.s pet-flaskor med avsluren botten, vatten i ich mynningen nedtryckt brevid plantorna. Hoppas, hoppas, hoppas att de klarar sig tills imorgon, då jag ska ge dem lite kärlek igen.

Sunday, May 24, 2009

Snyggt



Snyggt jobbat, Poseidon på Gråberget! Så här ska en rabatt se ut.

Vattenvärmare


Jag har funderat lite över det där med att det alltid är bäst glöd när man grillat klart, och att vi aldrig har något varmvatten på kolonin att diska i. Idag, på Megaloppisen, fyndade jag en perfekt kaffekittel som jag tänkte ha att ställa på grillen för att värma diskvatten på. Perfekt!

Sunday, May 17, 2009

Un petit skryt



I senaste numret av Allers trädgård kan man läsa om när min kollega byggde förförra årets sådana här amplar. Men i år (och delvis även förra året), var det jag som gjorde dem. Nåja, jag valde inte växterna, men jag planterade dem.

Friday, May 15, 2009

Död

Så där, första snigeln dödad på kolonin. Liket skänkte jag till Banverket.

Thursday, May 14, 2009

Sytt sits


De här stolsitsarna har jag sytt idag. Jag är mycket stolt. När jag köpte dem försökte jag spraymåla underredena, vilket inte gick bra alls, men med så här snygga sitsar kan de få vara med ändå. Det behövs fler sittplatser på kolonin, och det här är en bra början.

(Ja, jag lever i någonslags förnekelse. Vill inte alls tänka på att vi förmodligen inte kommer att få ha kvar kolonin).

Ordning och reda


En förvaringsartikel till kolonin. Jag har för mig att jag köpte den för fem kronor, känns nästan hädiskt att köpa handbroderat för så lite pengar. Det är nog inget jag skulle sätta på väggen hemma, men på kolonin ballar jag gärna ut lite.

Sunday, May 10, 2009

Bar

Det blev visst en sväng till Lisebergs Träsdgårdsdagar ändå. Trevligt sällskap, men för mycket folk och krimskrams och för lite växter. Men jag köpte i alla fall, efter att hela förra säsongen inbillat mig själv att jag skulle tillverka egna men inte fått tummen ur, några snigelbarer. Visserligen har jag inte sett en enda snigel på kolonin i år, men nu är jag förberedd. (Måste bara köpa snigelfritt också).

Saturday, May 09, 2009

tidsbrist

Jag längtar ut till kolonin mest hela tiden. Funderar på att ställa in precis alla åtaganden jag har, och bara vara där, men det är ju så roliga grejjer jag ska göra jämt. Jag hinner helt enkelt inte jobba heltid.

Monday, May 04, 2009




Hmmm... ser ni någon likhet?

På köksbordet



Syren, tulpaner, lungört och backsippa. Snyggt, om ni frågar mig.