Sunday, September 20, 2009

Snyggt staket


Det här snygga staketet fanns på Arran Distillery. Skulle kunnat passa i en trädgård, bara så där. Jag fick ett litet habegär, men eftersom jag inte fick plats med det under tröjan fick jag nöja mig med att fotografera.

Sunday, September 06, 2009

Bloggtips

Idag blev jag tipsad om Klonilivmedlemmen Ulfs fina blogg, om hans kolonilott på Tanto Norra. Så mycket snygga bilder, så mycket kunskap. Inspirerande och imponerande är bara förnamnet. Kolla själva!

ful eller snygg?



Igår shoppades det nya arbetsbyxor. Tanken var att ha dem på kolonin, men de är så sköna så vi får se. På Skårs Gård skådades den här rosen, som jag inte riktigt kan bestämma mig för vad jag tycker om. Ful eller snygg?

Thursday, September 03, 2009

Studiebesök

Åh, nästa vecka ska jag åka hit. Det är det som är en av de lyxiga sakerna med sitt jobb. Att få åka på studiebesök.

Forskarna på Alnarp samlar in fröer och sticklingar från moderplantor över hela världen. Därefter väntar åratal av provodling för att visa om växterna har de rätta egenskaperna, till exempel om de tål det svenska klimatet. På försöksfälten växer många nykomlingar, både nytto- och prydnadsväxter som väntar på att introduceras i svenska trädgårdar I sortimenten av fruktträd och bärväxter finns det i Alnarp omkring 600 äpplesorter, 70 körsbärs- och päronsorter, samt en mängd plommon och jordgubbar, hallon, krusbär och vinbär.
Pinsamt nog har jag inte varit där förut. Någon gång ska vara den första.