Sunday, November 15, 2009

Skriv på!

Seså, skriv på och protestera mot nedläggningen av Järnvägsmännens koloniområde!

Järnvägsmännens koloniförening är en förening med anor. I många generationer har järnvägare, deras släkt och vänner kunnat odla och njuta i en oas, mitt mellan spåren. Kontrasten är total mellan motorleder och järnväg å ena sidan, och koloniområdets grönska å andra sidan.

Göteborgs Stad säger sig vilja satsa mer på koloniområden. En rad nya områden ska anläggas, allt enligt den senaste trenden om att semestra hemma. En nödvändighet i dagens samhälle är ett mer miljövänligt liv med färre resor och mer närodlat. Att Banverket nu vill lösa in marken som Järnvägsmännens Koloniförening huserar på, går i motsatt riktning.

Vi kolonister skulle verkligen tycka det vore sorgligt om denna vår oas nu skulle gå förlorad.

Och undertecknade personer säger härmed

Nej till nedläggning av Järnvägsmännens Koloniområde

Ja till fler koloniområden, så fler får privilegiet att njuta av egenodlat och gräsmatta under fötterna!

Och gör det här.

2 comments:

Mies Balkong said...

Vet ni varför området ska lösas in? Ska man utöka järnvägsspåren, bygga till leden eller så?

Jag tänker att det måste vara otroligt bullrigt och kanske inte riktigt en hälsosam miljö med all den tunga trafiken precis intill. Finns det någon plan för koloniområdet? Man har ju flyttat hela koloniområden förr. Tex flyttades hela högsbokolonin till Välen med stugor och allt.

Det finns ju otroligt mycket grönytor i Göteborg så om ni kommer med förslag kanske ni kan få något som inte ligger allt för långt bort.

Vid Kviberg kanske. Hela Kvibergs marknad ska ju bort i februari och ersättas med nya bostäder och hantverk och annan verksamhet i de gamla regementsbyggnaderna. Det är ju enorma grönytor runt omkring, så håll er framme och lägg förslaget att ni kan få flytta dit. För precis som du säjer så vill framförallt Anneli Hulthén satsa på fler koloniområden, ring till henne.

Artikel: http://www.expressen.se/nyheter/1.1774990/nu-laggs-kvibergs-marknad-ner

Lycka till! Följer med spänning! =)
/Marie

lisa said...

Det finns en mängd orsaker till att det inte kan vara kvar, som jag har förstått det. Som du skriver så ligger det ju väldigt inklämt, vilket alltid har fungerat bra för oss, men däremot gör platsen strategiskt viktig för banverket. Det verkar vara planer på nya spår, med mera.
Enligt vårt kontrakt har vi ingen rätt till ersättningsmark, men det skadar ju inte att försöka få det ändå.