Sunday, July 29, 2007

Päppel

Idag skördade vi en första skörd av vad som sägs vara Transparant Blanche. De är syrliga, goda, somriga. Ska bli mos, men varför måste man ha askorbinsyra i? Hela mosgörarlusten försvann när det visade sig att inte alla ingredienser fanns hemma.

Den stora fråga är vad man egentlgien använder äppelmos till? Förutom gröt och visst kött.

3 comments:

Helena said...

Åh. Det är väl den sorten som är så god...

Trist med askorbinsyran. Men det kanske blir brunt annars? Det brukar ju användas som antioxidationsmedel.

Ni ska såklart använda päppelmoset till PANNKAKOR! :)

Och så kan man säkert ha det som fyllning i muffins eller kakor.

Eller så kan ni ge lite till mig. :)

Anonymous said...

Åh det låter gott med mos :-) mina äpplen iår är lätträknade tyvärr så det blir till att äta dom direkt från trädet.

Jo jag håller med min gång var inte så tokig, de som gjort den hade en bra ide, men som sagt det var trist att sitta på trappan och stirra rakt fram ut i gången. Nu, snart kommer man snegla till vänster det känns lite mysigare på nått sätt.
Nu kommer Ernst på tv.n måste kila!

// anna (kollobarnet)

lisa said...

Det är en god sort att göra saker av, men lite för osöt att äta som den är.
Mycket möjligt att det blir en och annan burk över till det Ferryska hushålletspannkaksorgier...

Med lätträknade äpplen slipper man i alla fall fundera över hur de ska lagras och inte. Men det blir säkert fler nästa år! Är de nybeskurna?
Åh, Ernst på tv får man ju inte missa! Tyvärr lyckades jag just missa början, såg bara slutsnitsen på den där redskapsboden. Den såg ju bra ut, han kan gärna få bygga en åt mig med!