Tuesday, April 08, 2008

Fikabröd

Jag har funderat på det där med kommande fikor i kolonin. Det är så mycket trevligare att tänka på det än på mögliga stugor. Och jag har kommit fram till att mandelmusslor, det måste väl vara ett otroligt kolonikorrekt bakverk att bjuda på? Med bär gjort på kollosylt och grädde vispad men handvev. Hur svårt, på en skala, är det att baka mandelmusslor?

6 comments:

cS said...

Eftersom jag aldrig har gjort det så måste det vara svårt som..
Jag delar ut bär och vänner bakar, är det inte en bra fördelning? /Claus

lisa said...

Smart! Det ska jag också prova!

Jo said...

ÄSch, det kan inte vara så svårt.. ;) (Vårt motto är ju "Hur svårt kan det vara?") Jag tycker att det verkar väldigt kolonikorrekt med mandelmusslor! Du får försöka baka och berätta sen hur det gick! Annars verkar ju Kollobarnet haj på det där med bakning? :)

litet hus said...

helt rätt med musslor på kollo, tycker jag.
bläddrar genast fram till sidan 109 i "sju sorters kakor" och hittar "birgits mandelmusslor":
näe, inte svårt alls om man har en mandelkvarn (hittar du på närmsta loppis) och formar (du kan få låna mina -aldrig använt dom- eller kolla när du ändå är på loppisen).

vad tycker ni att jag ska baka då?

Anonymous said...

Åh så gott med madelmusslor, jag vill gärna komma på provsmakning om någont sådant blir aktuellt. Tyvärr har jag inte koll på hur just sånna bakas, men jag tror inte det är svårt.

lisa said...

Loppisentusiast som jag är, så har jag redan en mandelkvarn! En orange! Vi får se hur det går, jag får provbaka och smaka huruvida det går att ställa till med fika eller ej :)