Tuesday, November 04, 2008

Glasgow


Näe, det blev inte ett enda koloni- eller trädgårdsbesök. Men som vanligt störde jag mig på att de som har "enhalvtrappaner-bakgårdarfastframförhuset" inte använder dem så mycket som de bort, till det jag tycker de skulle användas. Istället för avstjälpningsplats är det ju en ypperlig plats för en liten pallkrage att odla lite gött i, och en och annan snygg krukplantering.

Jag noterade också att skottarna verkar ha penséer som vinterväxter. Det var nyplanterade små penséer både i kommunala mönster-rabatter och större krukor. Lyx att kunna ha ett klimat som möjliggör så mycket blomning på vintern! Fast jag undrar jag, om de verkligen håller hela vintern. Det blir väl rätt så kallt även där? Det var frost redan nu.

På många ställen såg man ett snyggt, väldigt stort gräs, som kanske heter något i stil med pampasgräs på svenska (???), det ser ut som om vipporna är frostnupna oavsett om det är frost ute eller inte. Väldigt tjusigt!

Snål som jag är hade jag tänkt köpa trädgårdstidningar också, men jag hittade inte GrowYourOwn, så det får nog bli en tur till Presstop. Utgick från att Gardens Illustrated skulle finnas på flygplatsen, men sunklågprisflygare har tydligen inte så sofistikerad smak... Det fick bli en Garden Monthly istället, den enda de hade. (Som inte ens verkar ha en egen ordentlig hemsida, men tidningen var okej).

2 comments:

johanna said...

är det gräset på bilden som ska vara pampas? jag vet inte om jag går med på det. :o)

lisa said...

Nej, där var ajg lite opedagogisk, det är inte det gräset jag menar. Tog tyvärr ingen bild på det i år, ska se om jag hittar någon gammal...